MEdia

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Echtenerbrug!

Wederom werden we pas losgelaten na een tweede start, hoewel de eerste voor ons waarschijnlijk beter was geweest, maar goed de tweede was ook niet slecht!

Uit de start kwamen we als 6e om de bovenwindse ton samen met een dappere "Skeakel" die enthousiast er voor draaide! Gelukkig hadden we niet al te veel last en konden we het ruime rak in.

Met een ruimende wind die in kracht afnam was het moeilijk te schatten wat het beste was.

Het volgende kruisrak konden we er twee pakken en kwamen als 4e om de ton.

Toen recht naar beneden met nog steeds afnemende wind. Moeilijk wederom maar het ging best want we konden nog een positie inhalen! 

Als 3e naar de finish het laatste kruisrak in, we zagen dat we in het klassement goede zaken deden dus hebben onze positie verdedigd en kwamen als 3e over de finish! Hatsee!

Bijzonder gefeliciteerd vandaag aan Jilles en bemanning van Skûtsje De Lonneke Stavoren die 1e werd!
Rustdag en dus tijd voor nog meer gezelligheid!
De Slotermeer leverde weer een prachtige zeil mogelijkheid! 

De eerste start kwamen we goed weg maar doordat anderen te vroeg waren en blijkbaar niet meer te overzien was wie er te vroeg waren werd de hele club terug gevloten met wat men noemt een "Algemene Terug Roep".

Dus moesten we opnieuw starten, jammer maar toen we ons daar voor op wilden maken bleek bovenin de mast iets niet goed te zitten. Dus moest het spul naar beneden, gefixt en weer omhoog. Dit koste kostbare tijd die we niet hadden en koste ons het positioneren voor de 2e start. Die nu, helaas, niet terug werd gevloten. 

Over stuurboord moesten we achter alles langs op één na en dus als 15e van de 16 aan het eerste kruisrak begonnen.

Gas dr op! Gelukkig konden we de aansluiting vinden en als 12e om de bovenwindse ton draaien, wat nog beter had gekund als we de twee klappen extra die we moesten maken omdat we te gretig waren niet mee tellen, afijn!

Daarna geprobeerd ons eigen ding te doen en wederom met succes! De 2e ton ronding lagen we 6e en hadden we dus alweer 6 gepakt,.l daarna voor de wind nog weer een plekje verloren aan de familie van de "Lonneke".

Bam! Bam! De finish werdt er in gelegd en we gingen  door gate voor het laatste kruisrak, Syle! 

In een paar mooie slagen met op sommige momenten evengoed nog weer dik water in de gangboorden konden we het plekje weer terugpakken en ook de de "Skeakel" nog pakken met een maar een paar meter verschil op de finish!

Vandaag dus 5e! Dat we in deze sterke klasse toch zo naar voren konden komen maakt het bijna jammer dat we morgen niet weer mogen! 

Vanavond feestje in Sloten!
Heech!

Oan de wyn!

Vandaag op de heegermeer gestart, en wat was die monsterachtig!... slecht! 🫢

Helaas in de verdrukking en geen gang er in, dus dan word je gezeild door de competitie en zijn de vrije slagen moeilijk te vinden...

Op één na als laatst (15e) om de bovenwindse ton daarna ons best gedaan om naar voren te komen. Met succes, maar door te gretig in te draaien bij de onderwindse ton moesten we aan het begin van het laatste kruisrak een strafrondje draaien waardoor we weer terugvielen van een 8e plek naar de 13e plek, maar dat weerhield ons er niet van om het mes van het dek grijpen en weer in de bek te steken en er voor te blijven gaan, met succes! 

Na een prachtig kruisrak wedstrydsylen konden we ons nog weer terug worstelen naar een 9e plek! 

Het schip wil wel! Morgen nieuwe kansen op de slotermeer!
Training bij Heech zit er weer op! 

It Begjint Hieltyd Mear Te Kriebeljen!
Laad meer